Selecteer een pagina

Wij zijn sterfelijk

Bekijk hieronder de leden van de community. Zij zijn allemaal sterfelijk. Wij zijn sterfelijk. Je leest bij iedereen wat sterfelijkheid voor hen betekent en hoe ze dit in hun leven integreren.

Pim Mol

Pim Mol

1. Wat betekent sterfelijkheid voor jou Sterfelijkheid betekent voor mij dat er een moment komt dat het lichaam sterft. De hersenen die deel uitmaken van het lichaam sterven ook. En wat ik vermoed maar natuurlijk niet zeker weet is dat de inhoud van de hersenen, de geest, niet sterft en doorgaat...

Lees meer
Robin Zuidam

Robin Zuidam

1. Wat betekent sterfelijkheid voor jou? Ik geloof nog steeds niet dat ik ooit doodga en is sterfelijkheid voor mij nog steeds een zoektocht naar wat er dan sterfelijk is van mij en of er dan nog wel een ‘mij’ bestaat. 2. Heb je er altijd zo over gedacht? Ja, het is een levenslange fascinatie met...

Lees meer
Wendy van der Kooij

Wendy van der Kooij

1. Wat betekent sterfelijkheid voor jou? Sterfelijkheid bestaat voor mij niet. Je bent en je blijft. Je verandert alleen van vorm als je sterft. 2. Heb je er altijd zo over gedacht? Nee, als kind was ik erg bang voor de dood. Door verschillende ervaringen rondom de dood heb ik mogen ervaren dat...

Lees meer
Marian Sterke

Marian Sterke

1. Wat betekent sterfelijkheid voor jou? In mijn werk als laatste levensfase begeleider zie ik de dood regelmatig voorbij komen. Dat doet me beseffen dat ook ik ooit dit lichaam, en alles wat me dierbaar is, los moet gaan laten. Ik denk daar regelmatig aan en dat brengt me juist dichterbij de kern...

Lees meer
Suzanne van de Vaart

Suzanne van de Vaart

1. Wat betekent sterfelijkheid voor jou? Sterfelijkheid betekent dat er een moment komt dat mijn geest of ziel mijn lichaam zal verlaten, hopelijk met een glimlach. Weten dat ik eindelijk naar het onbekende mag waar zoveel over gesproken is en geschreven. Weten dat ik niet het eeuwige leven heb....

Lees meer
Jantine Dijkstra

Jantine Dijkstra

1. Wat betekent sterfelijkheid voor jou? Sterfelijkheid betekent voor mij eeuwigheid. Het betekent ook schaarse aardse tijd, waardoor deze nog kostbaarder wordt. Het betekent verbinding met de ander omdat je weet dan die niet eindig duurt. Het betekent mens zijn in deze tijd op deze planeet. 2....

Lees meer
Marieke Eebes

Marieke Eebes

1. Wat betekent sterfelijkheid voor jou Sterfelijkheid is vergankelijkheid. Komen en gaan zoals de ademhaling, de seizoenen, eb en vloed, dag en nacht en ga zo maar door. Alles is eindig en geeft inspiratie en voeding aan het volgende wat begint.  Vergankelijkheid geeft mij een urgentie om de...

Lees meer
Dennis de Mik

Dennis de Mik

1. Wat betekent sterfelijkheid voor jou Het leven kan bestaan doordat we weten dat het eindig is. Vanaf dat we geboren worden weten we één ding zeker, dat we zullen overlijden. Zonder aandacht voor de eindigheid van het leven, kun je het leven zelf niet vieren. Voor mijzelf is sterfelijkheid een...

Lees meer
Fenneke Visscher

Fenneke Visscher

1. Wat betekent sterfelijkheid voor jou? Dat er na je geboorte 1 ding in het leven zeker is: dat je leven eindigt. 2. Heb je er altijd zo over gedacht? Ja dat wel, maar de invulling van mijn leven verandert wel doordat ik ouder wordt. Het einde van je leven komt met de dag dichterbij. Ik probeer...

Lees meer
Winny Bos

Winny Bos

1. Wat betekent sterfelijkheid voor jou   Sterfelijkheid betekent voor mij dat ik een ziel ben, die al op reis is geweest in een eerder leven en ervoor heeft gekozen om weer terug te keren op deze aarde. Mijn gezin van herkomst koos ik uit om zo de gewenste lessen te ontvangen. Als de...

Lees meer