Ik ben sterfelijk

Wat betekent sterfelijkheid voor jou?

Sterfelijkheid betekent voor mij eeuwigheid. Het betekent ook schaarse aardse tijd, waardoor deze nog kostbaarder wordt. Het betekent verbinding met de ander omdat je weet dan die niet eeuwig duurt. Het betekent mens zijn in deze tijd op deze planeet.

Heb je er altijd zo over gedacht?

Vroeger dacht ik dat we na de dood naar de hemel zouden gaan en daar God zouden aantreffen op een grote stoel. Hij zou zijn engelen vragen voor ons te zorgen. Dat concrete beeld van het hiernamaals heb ik sinds vele jaren niet meer.  Ik zie het hiernamaals nu meer als een grote zee van oneindige liefde.

Waarom doe je wat je doet?

Ik werk als coach, psychosociaal therapeut en relatietherapeut.  Dat laatste om mensen en geliefden weer de taal van de liefde te leren of in liefde afscheid van elkaar te nemen. Als coach, om mensen in hun kracht te zetten en hun plek te vinden in hun werk, en als psychosociaal therapeut, om samen met de ander te zoeken naar oude pijn en belemmeringen en die op te heffen. En dat alles met het doel om mensen gelukkiger te maken. Als hulpverlener is dat al jaren mijn grote drijfveer.

Wat is jouw missie?

Mijn missie is om mensen te leren gelukkig te leven met hun menselijke mogelijkheden en onmogelijkheden, en liefdevol naar zichzelf te mogen en kunnen kijken. Dit alles vanuit het principe: Ik ben OK, Jij bent OK.

Hoe wil je helpen?

Ik wil helpen door middel van gesprekken en oefeningen in mijn praktijk in Amersfoort. Door een tijdje met de ander mee te lopen en nieuwe wegen en mogelijkheden te wijzen.