Ik ben sterfelijk

Wat betekent sterfelijkheid voor jou?

In mijn werk als laatste levensfase begeleider zie ik de dood regelmatig voorbij komen. Dat doet me beseffen dat ook ik ooit dit lichaam, en alles wat me dierbaar is, los moet gaan laten. Ik denk daar regelmatig aan en dat brengt me juist dichterbij de kern van het leven, liefde en verbondenheid, waar het werkelijk om gaat.

Heb je er altijd zo over gedacht?

Toen ik jong was was ik niet zo bezig met de dood. Maar na het overlijden van mijn opa ben ik me meer gaan bezighouden met het onderwerp. Ik vond het zo raar dat het nog steeds een taboe is om over te praten. Ik draag nu mijn steentje bij aan het bespreekbaar maken van de dood.

Waarom doe je wat je doet?

Veel mensen zijn bang voor de dood. Maar ik geloof dat je juist door er met elkaar over te praten, in verbinding met je naasten, je leven op een goede manier kunt afronden.

Wat is jouw missie?

Mijn missie is het ondersteunen van mensen in de laatste levensfase en hun naasten zodat ze met kracht en vertrouwen het leven los kunnen laten.

Hoe wil je helpen?

Ik loop een eindje met je mee en biedt praktische en emotionele ondersteuning. Ik begeleid jou en je dierbaren bij de fases van het afscheid nemen van het leven. Door mijn ervaring en kennis kan ik je hierbij handvatten aanreiken. Luisteren naar jouw verhaal, praktische informatie geven en met je inventariseren wat je wilt regelen.