Ik ben sterfelijk

Suzanne van de Vaart

Wat betekent sterfelijkheid voor jou?

Sterfelijkheid betekent dat er een moment komt dat mijn geest of ziel mijn lichaam zal verlaten, hopelijk met een glimlach. Weten dat ik eindelijk naar het onbekende mag waar zoveel over gesproken is en geschreven. Weten dat ik niet het eeuwige leven heb.

Heb je er altijd zo over gedacht?

Nee zeker niet, ik heb een periode gehad in me leven dat ik heel bang was, het idee dat ik jong zou sterven en klein meisje achter zou laten. Was me grote angst.

Waarom doe je wat je doet?

Ik heb in mijn loopbaan mensen zien lijden van de pijn, angst en het niet mogen loslaten. Ik zou hier graag mensen hier in willen begeleiden. Ik zou graag met ze het pad bewandelen naar die laatste fase. En graag de dood meer bespreekbaar willen maken.

Wat is jouw missie?

Ik zou graag dood bespreekbaar willen maken, kijken wat mensen nodig hebben en hen daarin steunen en begeleiden. En ik zou graag meegeven dat angsten niet erg zijn, maar dat iemand er naast loopt en daar ondersteuning in geeft maakt het niet wat fijner. Ook ik ben sterfelijk.

Hoe wil je helpen?

Ik ben nog zoekende waar ik kan helpen, maar volg nu mijn hart en als hsp kan ik me goed inleven in de ander.