Ik ben sterfelijk

Wendy van der Kooij

Wat betekent sterfelijkheid voor jou?

Sterfelijkheid bestaat voor mij niet. Je bent en je blijft. Je verandert alleen van vorm als je sterft.

Heb je er altijd zo over gedacht?

Nee, als kind was ik erg bang voor de dood. Door verschillende ervaringen rondom de dood heb ik mogen ervaren dat het leven doorgaat na de dood. Sindsdien ben ik niet meer bang en zoek ik sterven zelfs op. Geen doodsangst vergroot je kwaliteit van leven.

Waarom doe je wat je doet?

Ik vind het vreselijk als mensen lijden. Ik wil er voor zo veel mogelijk mensen zijn, op verschillende manieren, met de bedoeling hun lijden te verlichten. De mensen te wijzen op de kunst van het leven en dat iedereen een levenskunstenaar kan zijn. Het leven is geen toeval, jij staat aan het roer en kan zo de koers bepalen en ten goede aanpassen.

Wat is jouw missie?

Ik wil licht brengen in zo veel mogelijk levens. Dat kan in het groot en in het klein en op verschillende manieren. Door het gesprek aan te gaan, mensen te zien, door nazorg te verlenen maar ook door de tekeningen die ik maak. Mensen bewust te maken dat ze niet dit lichaam zijn maar ook zonder lichaam zijn. Dat niks bestaat zonder de verbinding. Je hoeft nergens bang voor te zijn, ook niet voor de dood!

Hoe wil je helpen?

Ik wil in gesprek gaan, de dood onder de aandacht brengen en mijn ervaring delen met mensen die dat willen horen en angstig zijn. Je bent niet dit leven, dit lichaam. Je bent (leven) en maakt tijdelijk gebruik van dit lichaam.