Ik ben sterfelijk

Yvon van der Pijl

Wat betekent sterfelijkheid voor jou?

Sterfelijkheid is voor mij continuering in een andere vorm.

Heb je er altijd zo over gedacht?

Ik ben een lerend wezen, dus de finesses veranderen, maar ergens is altijd het weten-voelen dat een zogenaamd “einde” ook altijd weer een nieuw “begin” is.

Waarom doe je wat je doet?

Ik ben gedreven door nieuwsgierigheid en dan vooral naar de wijze waarop mensen cross-cultureel met sterven en dood omgaan. Het is voor mij niet alleen een van de meest fascinerende vraagstukken, maar ook een “simpel” gegeven dat oproept te verbinden en elke dag weer te oefenen in het eigen sterven.

Wat is jouw missie?

Ik streef ernaar te leven en leren in ontmoeting en daarbij onze vergankelijkheid als gegeven te aanvaarden—niet als iets om wanhopig of euforisch over te zijn.

Hoe wil je helpen?

Ik sta graag open voor uitwisseling.